ALKOHOLsverige.se

...alkohol MADE IN SWEDEN

  • Öka teckenstorlek
  • Standard teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek

Alkohol är en valpolitisk fråga

Skicka sidan Skriv ut PDF

Lite udda är det att frågor kring alkohol, som gårdsförsäljning och privatimport har seglat upp som ett slagträ i årets valdebatt. Så uppenbart har alkohol nått kritiska nivåer för att det är värt att ta upp.

 

Först ut var Maria Larsson (KD), som efter polisanmälan av Citry Gross och Winefinder, inte fick gehör och deklarerade, med Systembolaget som främsta språkrör, att nu måste vi reglera mera hur vi ska hantera den s.k. legala privatimporten.

Mer att läsa om detta

Nyligen har Eskil Erlandsson (C), uttryckt att snart ska vinbonden få sälja direkt från gården. Nu ska det testas i tre regioner.

Mer att läsa om detta

Även Anders Borg (M), har hoppat in i leken, för han vill åter höja alkoholskatten. Den höjdes nyligen 1 januari 2014. Men mycket vill ha mer. M är inte längre skattesänkaren utan numera ett skattehöjande parti, för att kanske verka mer seriöst inför medborgarna?

Alla dessa uttalanden kräver dock lagändringar och då krävs det majoritet i riksdagen. Det är inte så lätt. Ändå slås dessa saker upp stort i media och många gånger tror folk att det även ska bli så som en enskild minister har som önskan.

Det är helt enkelt att de olika partierna vill profilera sig lite extra, så inför valåret. Speciellt KD och C, sitter lite löst och riskerar att åka ut ur riksdagen. Då måste man ta till alla knep och mobilisera nya tänkta väljare och då väljer man sina käpphästar. Allt detta är med andra ord bara för spelets skull.

Visst tycker respektive person som deras respektive uttalande är, men just nu är det mer ett sätt att attrahera väljare, dvs valfläsk.

 

 

 

 

sök

sökes

Artiklar - inslag

Vi söker fria skribenter inom småskalig alkoholltillverkning. Du kan även posta in ett bidrag via formulär. Du kan vara anonym. Då vi har utgivningsbevis har vi grundlagsskydd enligt yttrandefrihetsgrundlagen.

Kontakta redaktionen


Pressinfo

Vi tar gärna emot pressmeddelande från företag som verkar inom sektorn alkoholtillverkning i Sverige.

Alla pressinfo kan skickas till redaktionen@lukase.se


... mer om alkoholsverige

Vi är politiskt obundna men vi stödjer fri företagande. Inom detta begrepp finns även vårt stöd för gårdsförsäljning med bibehållande av en ansvarsfull alkoholpolitik.
Denna webbplats innehåller artiklar om alkohol.