ALKOHOLsverige.se

...alkohol MADE IN SWEDEN

  • Öka teckenstorlek
  • Standard teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek

Näthandel en valfråga

Skicka sidan Skriv ut PDF

 

Barn- & äldreminister Maria Larsson, tillika ansvarig för socialdepartementet, drog igång en snabbutredning där nu utredaren Jörgen Hettne, har lämnat sin rapport. Syftet är att begränsa den legala distanshandeln av alkohol. Men det finns ytterligare ett syfte som troligen är överordnad.

Det är valår och valet närmar sig. Kristdemokraterna (KD), ditt Maria Larsson hör, ligger farligt nära spärren att åka ur riksdagen. Mot denna bakgrund måste partiet mobilisera alla marginalväljarna för att sitta säkert. Så det hela upplevs som vapenskrammel.

Själva utredningen som Jörgen Hettne genomförde, kan först komma upp i riksdagen till nästa år, efter remissvängar. Hur riksdagen ser ut då, är det ingen som vet.

Nätvinhandlarna med Ole Nielsen som ordförande, tillika VD för Winefinder, tillbakavisar i stort hela utredningen som ett försök att styra upp marknaden men att det inte kommer att lyckas då det finns andra hänsyn som EU kommer att ta.

Skulle den kommande regeringen försöka reglera enligt utredaren, kommer troligen ärendet upp hos EU och troligen har regeringen mer att förlora. Så syftet från Maria Larsson är i första hand att visa att hon är duktig och vill förändra, för att attrahera fler av möjliga KD-väljare.

Senast uppdaterad 2014-07-12 17:27  

sök

sökes

Artiklar - inslag

Vi söker fria skribenter inom småskalig alkoholltillverkning. Du kan även posta in ett bidrag via formulär. Du kan vara anonym. Då vi har utgivningsbevis har vi grundlagsskydd enligt yttrandefrihetsgrundlagen.

Kontakta redaktionen


Pressinfo

Vi tar gärna emot pressmeddelande från företag som verkar inom sektorn alkoholtillverkning i Sverige.

Alla pressinfo kan skickas till redaktionen@lukase.se


... mer om alkoholsverige

Vi är politiskt obundna men vi stödjer fri företagande. Inom detta begrepp finns även vårt stöd för gårdsförsäljning med bibehållande av en ansvarsfull alkoholpolitik.
Denna webbplats innehåller artiklar om alkohol.