ALKOHOLsverige.se

...alkohol MADE IN SWEDEN

  • Öka teckenstorlek
  • Standard teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek

Regeringen slår igen dörren

Skicka sidan Skriv ut PDF

Landets regering har via sin folkhälsominister samt nykterhetsorganisationen, gjort gemensam sak. De stänger dörren för gårdsförsäljning.

 

Folkhälsoministern Gabriel Wikström och Anna Carlstedt, IOGT-NTO publicerade en gemensam artikel i media, där de helt slår igen dörren för gårdsförsäljning av alkohol.

 

 

Tidigare Allians-regeringen hade under två mandatperioder gjort ett par utredningar, men de kom aldrig överens om något. Utredningarna fick ligga i lådan, i väntan på något. Nu har vi en ny regering och då kastar man utredningar i papperskorgen. Monopolkramarna är starka och nu har man lyckats baxa frågan ut i kylan.

Men alla småskaliga producenter tycker att detta är fel. Majoriteten av landets vuxna medborgare, vill behålla monopolet men att det ska vara tillåtet för gårdsförsäljning.

Det har även skrivits en massa debattartiklar i media kring regeringens åtgärd. Många tycker även att det är lite märkligt att man gör detta tillsammans med IOGT-NTO. Egentligen är detta inte så märkligt. Det bevisar bara vem som försöker styra upp det hela. Varför måste regeringen gömma sig bakom en fristående organisation?

Ok, man snackar åter  mycket  om detta. Uppenbarligen är vår regering både omogen och går den enkla vägen. Regeringen har ingen egen uppfattning i frågan.

Monopolkramarna jobbar stenhårt för att ta död på frågan om gårdsförsäljning. Men jag tror det blir bara tvärt om, med tiden. Fler småskaliga producenter ger mer uppmärksamhet. Samtidigt vill monopolkramarna få tyst kring detta. Samtidigt ökar den legala handeln till landet. Med ökade alkoholskatter kommer även den illegala handeln att öka betydligt mer, fast denna talar man tyst kring.

Egentligen borde vår regering ta ett ordentligt omtag i frågan och inte bara om gårdsförsäljning, utan hela alkoholpolitiken. Vi har blivit vuxna, vi reser mer, vår dryckeskultur är annorlunda, vi fattar mer och många av oss vill bli myndiga.

 

sök

sökes

Artiklar - inslag

Vi söker fria skribenter inom småskalig alkoholltillverkning. Du kan även posta in ett bidrag via formulär. Du kan vara anonym. Då vi har utgivningsbevis har vi grundlagsskydd enligt yttrandefrihetsgrundlagen.

Kontakta redaktionen


Pressinfo

Vi tar gärna emot pressmeddelande från företag som verkar inom sektorn alkoholtillverkning i Sverige.

Alla pressinfo kan skickas till redaktionen@lukase.se


... mer om alkoholsverige

Vi är politiskt obundna men vi stödjer fri företagande. Inom detta begrepp finns även vårt stöd för gårdsförsäljning med bibehållande av en ansvarsfull alkoholpolitik.
Denna webbplats innehåller artiklar om alkohol.