ALKOHOLsverige.se

...alkohol MADE IN SWEDEN

  • Öka teckenstorlek
  • Standard teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek

Landets ledande vinrestaurang

Skicka sidan Skriv ut PDF

Fredagen den 5 juni, var det en speciell vinmässa på Aludden Providore i Lerum (utanför Göteborg om du inte visste detta). Fyra svenska vingårdar var på plats. Villa Mathilda, Åhus Vingård, Vingården i Klagshamn samt Gute Vingård från Gotland. De övriga kom från Skåne.

Sommelieren och entusiasten Mattias Säfwenberg stod för arrangemanget. Mattias arbetar på nämnda restaurang där hand bror Fredrik är krögare. Under dagen var det jämn ström av besökare, som restaurangfolk, konsumenter men även lokala politiker. En fantastisk tillställning.

Jag vågar påstå att Aludden Providore måste vara en av landets ledande restauranger när det gäller svenska viner. Jag känner inte till någon annan krog, med ett såpass stort sortiment svenska viner.

Svenskt vin börjar väcka intresse hos fler krögare och konsumenter. Både kvalité och kvantiteter har ökat senaste tiden. Svenskt vin har det många gånger trögt, men det behövs profiler som Mattias, för att väcka konsumenterna.

Så om du kan åka till Lerum, så gör det och upplev på ett ställe flera svenska viner.

>>> Mer bilder från vinmässan

Senast uppdaterad 2015-06-10 06:03  

sök

sökes

Artiklar - inslag

Vi söker fria skribenter inom småskalig alkoholltillverkning. Du kan även posta in ett bidrag via formulär. Du kan vara anonym. Då vi har utgivningsbevis har vi grundlagsskydd enligt yttrandefrihetsgrundlagen.

Kontakta redaktionen


Pressinfo

Vi tar gärna emot pressmeddelande från företag som verkar inom sektorn alkoholtillverkning i Sverige.

Alla pressinfo kan skickas till redaktionen@lukase.se


... mer om alkoholsverige

Vi är politiskt obundna men vi stödjer fri företagande. Inom detta begrepp finns även vårt stöd för gårdsförsäljning med bibehållande av en ansvarsfull alkoholpolitik.
Denna webbplats innehåller artiklar om alkohol.