ALKOHOLsverige.se

...alkohol MADE IN SWEDEN

  • Öka teckenstorlek
  • Standard teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek

Valet kan avgöra gårdsförsäljning eller inte

Skicka sidan Skriv ut PDF
Användarbetyg: / 0
DåligtBra 

Snart är det valdag och vi medborgare kan åter lägga vår röst på det parti och person som vi önskar representera våra egna åsikter i riksdagen och kommunen. I denna krönika fokuserar jag enbart på ämnet ”gårdsförsäljning”. Eller som underrubrik, vilket parti tar mest ställning för gårdsförsäljning?

Först vill jag säga att inom alla partier finns en splittring, dvs åsikterna går isär. Men några partier har på sina stämmor, tagit tydlig ställning för gårdsförsäljning.

Dessa partier är idag Centerpartiet och Moderaterna. De har tagit ett mycket tydlig position för detta. Folkpartiet säger ja så länge det inte äventyrar Systembolagets monopol. Man kan väl säga att dessa tre partier numera säger samma sak, dvs ja låt oss ha gårdsförsäljning inom monopolets ramar. Systembolaget blir kvar som idag fast småskaliga tillverkare kan sälja direkt från gården.

Var står då Kristdemokraterna? Egentligen är de emot, men jag tror att vid en ny valseger i höst och efter att sittande utredning kan presentera klara och tydliga riktlinjer för hur det skall gå till (monopolet hotas inte), så kommer dagens alliansregering överens och vi kan till år 2012 ha gårdsförsäljning på plats.

Vi en eventuell valseger för den röd-gröna sidan, så får vi börja om från början. Socialdemokraterna vill inte tillåta gårdsförsäljning och de är i denna pakt det största partiet. Miljöpartiet säger faktiskt ja om det sker inom Systembolagets paraply.

Så ser det ut i dagsläget. Det är du som väljare som lägger din röst i höst och därmed du som även avgör om vi får gårdsförsäljning till år 2012 eller inte.

Senast uppdaterad 2010-08-22 10:47  

sök

sökes

Artiklar - inslag

Vi söker fria skribenter inom småskalig alkoholltillverkning. Du kan även posta in ett bidrag via formulär. Du kan vara anonym. Då vi har utgivningsbevis har vi grundlagsskydd enligt yttrandefrihetsgrundlagen.

Kontakta redaktionen


Pressinfo

Vi tar gärna emot pressmeddelande från företag som verkar inom sektorn alkoholtillverkning i Sverige.

Alla pressinfo kan skickas till redaktionen@lukase.se


... mer om alkoholsverige

Vi är politiskt obundna men vi stödjer fri företagande. Inom detta begrepp finns även vårt stöd för gårdsförsäljning med bibehållande av en ansvarsfull alkoholpolitik.
Denna webbplats innehåller artiklar om alkohol.